Jak připravit kávu v moka konvičce?
Krok 1
Namelte asi 20–22 gramů kávy, přibližně stejně jemně jako na espresso.
Krok 2
Převařte vodu a naplňte spodní polovinu moka konvičky vodou.
Krok 3
Naplňte sítko mletou kávou a rovnoměrně rozprostřete. Sítko vložte do spodní části.
Krok 4
Přišroubujte horní část moka konvice. Pozor! Spodní část bude horká.
Krok 5
Umístěte moka konvičku na sporák nastavený na nízkou nebo střední teplotu. Nejlepší je plynový sporák.
Krok 6
Počkejte několik minut. Pokud jste nalili studenou vodu, pravděpodobně budete muset počkat až 6-8 minut, než káva začne téct do horní části. Když se voda ve spodní části přiblíží k varu, tlak vytlačí proud kávy pomalu do horní části. Pokud voda vyletí příliš rychle nahoru, voda je příliš vařící, pokud líně bublá, zvyšte teplotu. Jakmile káva začne téct do horní části a uslyšíte syčivý, bublající zvuk, sundejte moka konvičku z plotny. Vaše káva je hotová.